Pangasius cu spanac in foietaj la cuptor
Ingrediente:
2-3 fileuri de peste pangasius
1 foie (400 gr ) foietaj
300 gr spanac congelat
200 gr mozzarella
2 catei usturoi
sare si piper
1 galbenus pentru uns foia
Sos olandez:
2 galbenusuri
50 gr unt
2 lingurite zeama de lamaie
sare si piper
Mod de preparare:
Intr-o forma de chec unsa cu unt se pune aluatul foietaj.Intindem in strat uniform spanacul care a fost sotat putin in unt sau ulei cu usturoi maruntit si sare dupa gust.Se lasa la racit inainte de a fi pus in tava. Deasupra spanacului asezam felii de branza mozzarella iar peste aceasta asezam fileurile de peste care au fost condimentate cu sare si piper.Impachetam deasupra marginile aluatului,ungem cu galbenus de ou si dam la cuptor pana cand aluatul este rumen deasupra.Coacem la 200 gr C.
Sosul olandez:
Untul se topeste si se lasa sa se tempereze.
Galbenusurile se amesteca cu zeama de lamaie si un praf de sare pe baie de abur pana cand obtinem un amestec cremos insa cu mare atenti sa nu obtinem un amestec gatit din cauza unei temperaturi prea ridicate.Mai putem da deoparte vasul de pe abur. La final amestecam ca la maioneza si untul topit,in stare lichida insa nu cald. Mai adaugam dupa gust sare,zeama de lamaie si piper. Se pastreaza pe un vas cu apa calda pana la servire.
Dupa ce s-a copt se scoate din tava, se feliaza cu grija si se serveste cu sosul olandez caldut.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu