Chec la metru
Ingrediente:
Chec galben:
4 oua
4 linguri apa
4 linguri ulei
4 linguri zahar
8 linguri faina
1 lingurita praf de copt
Chec maro:
4 oua
4 linguri apa
4 linguri ulei
4 linguri zahar
1 lingura cacao
7 linguri faina
1 lingurita praf de copt
Crema:
400 ml lapte
1 budinca de vanilie
4 linguri zahar
200 ml frisca
Glazura:
200 gr ciocolata neagra
100 ml lapte
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa.Adaugam zaharul si cand acesta s-a topit incorporam in spuma galbenusurile si uleiul.
Adaugam amestecand usor faina cu praful de copt iar la checul maro adaugam si cacaua.
Punem cele doua compozitii in tavile tapetate cu hartie de copt.Se coc 25-30 min la foc mediu.
Cand sunt reci se taie felii egale.
Crema:
Fierbem laptele impreuna cu budinca de vanilie si zaharul. Lasam sa se raceasca budinca dupa care o mixam impreuna cu frisca lichida.
Feliile de chec se lipesc cu crema intre ele alternand o felie de chec de cacao cu o felie de chec galben.
Lasam prajitura la rece aprox o ora.
Ciocolata se pune la foc impreuna cu laptele atat cat sa se topeasca ciocolata.Dupa ce s-a racorit turnam glazura peste chec. Se lasa din nou la rece o ora.
Cand feliem prajitura o vom felia pe diagonala pentru a avea o felie in dungi de diferite culori.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu