Tarta cu crema de ananas
Acesta este o trata care seamana cu crema de zahar ars.Gustul tropical al ananasului se imbina foarte bine cu aroma de rom.
Ingrediente:
Aluat de tarta:
50 gr unt
70 gr zahar
150 gr faina
1 ou
Crema:
500 gr ananas
200 gr smanatana
4 oua
150 gr zahar
1 si1/2 lingura amidon de porumb
zahar vanilinat
2 linguri de rom
Mod de preparare:
Tarta:
Amestecam toate ingredientele de la aluatul de tarta si framantam un aluat omogen.Intindem o foaie de 3-4 mm pe care o asezam in forma de tarta.
Crema:
Ananasul din compot se scurge de zeama,se pune in blender si se mixeaza pana se obtine un piure fin.Se adauga ouale.
Adaugam zaharul,zaharul vanilat,smantana,romul si amidonul si amestecam in blender pana cand se omogenizeaza foarte bine compozitia.
Se toarna in forma de tarta compozitia de ananas.
Se da la cuptor la foc mic pana cand deasupra crema capata o culoare aurie. Crema va fi inca moale cand o scoatem din cuptor,de aceea o lasam sa se racesca in forma si de abia apoi se poate scoate si portiona.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu