Zacusca de telina
Ingrediente
6 radacini de telina1 kg ceapa
3 kg gogosari
1 l ulei
400 gr bulion
sare
piper boabe
2-3 foi de dafin
Mod de preparare
Radacinile de telina se curata si se fierb in apa cu putina sare.Dam apoi pe razatoarea cu ochiuri mari.
Gogosarii curatati de seminte se macina prin masina de tocat.
In uleiul incins se pune ceapa taiata foarte marunt,dupa ce a devenit sticloasa se adauga telina.Se lasa cateva minute si apoi se adauga gogosarii care si ei se lasa cateva minute sa se caleasca.
Adaugam bulionul,sarea,piperul,foile de dafin si lasam sa fiarba pana cand uleiul incepe sa se adune la suprafata.
Se pune zacusca in borcane,se dau la cuptor cateva min sa faca o crusta deasupra,se pun capacele si se dau la camara.
Este o zacusca cu un gust deosebit.
Cu acesta reteta vreau sa particip la concursul http://www.foodiefamily.ro/blog/retete/concurs-de-toamna/
de pe blogul http://www.foodiefamily.ro/blog/.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu