Salata de gogosari in sos de mustar
2.5 kg gogosari
250 gr mustar
250 ml otet
250 ml ulei
250 gr zahar
3 foi dafin
1 lingurita boabe piper negru
2 linguri sare
Mod de preparare:
Se curata gogosarii de cotoare si seminte. Se taie felii.
Intr-o cratita mai mare se pun la fiert uleiul, otetul, zaharul, mustarul, foile de dafin si piperul. Se fierbe timp de 5 minute, pana ce e omogen amestecul si s-a ingrosat putin.
Adaugam gogosarii si sare si amestecam bine. Va parea ca e prea putin sos pentru gogosari, dar nu e.Punemcapacul pe cratita si lasam sa fiarba inabusit, la foc mediu timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.
Ridicam capacul si lasam sa mai fiarba inca 5-10 minute, pana gogosarii scad, astfel incat sosul aproape sa-i acopere.
Punem gogosarii cu sos in borcane sterilizate si le inchidem bine.Intoarcem borcanele cu fundul in sus (sa stea pe capac) si lasam asa 10 min. sa se faca vid. Borcanele inca fierbinti se pun sub o plapuma si le lasam sa se raceasca asa peste noapte.
Cu acesta reteta vreau sa particip la concursul http://www.foodiefamily.ro/blog/retete/concurs-de-toamna/
de pe blogul http://www.foodiefamily.ro/blog/.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu