Varzari-placinte cu varza
Ingrediente
Aluat:1 kg faina
500 ml apa calduta
15 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 lingura sare
Umplutura:
1 varza mai marisoara
sare si piper
100 ml ulei
Pentru uns:
1 ou
Mod de preparare
Aluat: drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza.Faina se pune intr-un vas,adaugam sarea,drojdia si apa.Framantam un aluat ca de paine pe care il lasam sa creasca 30-40 min.
Umplutura:Varza se taie marunt,se pune intr-o cratita cu ulei incins si se caleste pana se inmoaie.Potrivim de sare si piper.Mie imi place putin mai piparata.
Dupa ce a crescut aluatul,l-am impartit in patru parti,pentru patru foi(doua tavi)
In tava tapetata cu putin ulei si faina se pune o foaie intinsa,am asezat un strat de varza.
Am intinsa doua foaie peste varza.Am lasat sa creasca 15 min.
Inainte de a baga tava in cuptor am intepat cu o furculita si am uns cu ou batut.
Am lasat la cuptor la foc mic 50 min.
Ce coincidenta :) astazi mai multa lume a facut varzari :)) La targul de la Agronomie era imbulzeala pe ele! Daca stiam, veneam azi la tine :))))))
RăspundețiȘtergereCu mare placere te serveam,mai ales ca erau calde si tare bune.
Ștergere