TORTURI DE REVELION

Aici voi posta torturile pe care le-am facut eu de revelion in ultimii ani si de acum inaine ce voi mai face:

                                                             REVELION  2010
                                                   
Ingrediente:
Blat:6 oua,6 linguri apa,6 linguri zahar,12 linguri faina
Crema:1 litru lapte,3 plicuri budinca  de frisca,250 gr zahar,250 gr margarina pentru creme.
Decor:600 ml frisca ,braduti di plastilina de ciocolata si bombonele argintii
Mod de preparare:
Albusurile si apa se bat spauma,adaugam zaharul si dupa ce acesta s-a topit adaugam si galbenusurile.
Incorporam in compozitie si faina cu praful de copt amescand usor.Intr-o tava dreptunghiulara tapetat cu hartie,punem blatul la copt 30 min la foc mic.
Pentru tort sunt necesare 3 blaturi.
Crema:Budinca se fierbe,se acopera cu folie alimentara si se lasa la rece.Margarina se bate spuma si se amesteca cu budinca rece.
Insiropam blaturile cu sirop din apa,zahar sie senta de rom.Umplem tortul pe care il lasam la rece 4-5 ore la frigider.
Cu frisca batuta vom decora tortul.
Din 200 gr ciocolata alba,2 linguri de miere si un plic de gelatina am pregatit o plastilina de ciocolata pe care am colorat-o in verde.Am impatit-o in 7 bucati si am facut conuri pe care apoi cu o forfecuta de unghii am  piscat din conuri imitand ramurile de brad.


                                         TORT "2011- LA MULTI ANI!"

Ingrediente:
Blat:
125gr margarina rama
50 gr zahar brun
2 oua
200 gr faina
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
2 linguri lapte

Crema:
500 gr margarina rama
400 gr zahar pudra
100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  2galbenusuri
  
Decor:
300 ml frisca lichida
3 lingurite de cacao  
Mod de preparare:
Se freaca margarina cu zaharul, apoi se adauga ouale, unul cate unul si laptele. La final am adaugat faina, cacao, praful de copt, toate impreuna si cernute prin sita. Am intins bine compozitia in tava si am introdus la cuptor pt 20 min la foc mediu. Am scos tava din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca complet.
Am pregatit 3 astfel de blaturi.
Crema:
Se freaca spuma margarina cu zaharul si galbenusurile.
Se imparte in doua parti.
Se intinde in strat uniform peste blat.Punem alt blat si alt strat de crema,apoi ultimul blat . Decoram cu frisca pe care inainte am batut-o si o parte am amestecat-o cu cacao.


                                                 TORT  "DELICIU CU CIOCOLATA"

 Ingrediente:
 Blat:8 oua,200 gr zahar,200 gr ciocolata,200 gr margarina ,250 gr faina,1 praf de copt.
Pentru umplut: 400 gr gem de capsuni
Decor: 300 ml frisca lichida,250 gr ciocolata.
Mod de preparare:
Blat:Se topeste ciocolata si margarina intr-o cratita pe baie de aburi si se lasa la racit.Cand este aproape rece se adauga pe rand galbenusurile,zaharul,faina,cacaua,praful de copt si la sfarsit albusurile batute spuma.
Compozitia se pune la copt in forma rotunda la foc mediu 45 min..
Dupa ce s-a racit se taie pe doua locuri si de umple cu gemul de capsuni.
Decor:Frisca se pune pe foc impreuna cu ciocolata si se lasa pana se topeste aceasta din urma.O lasam la rece,apoi se bate cu mixerul pana devine spumoasa.
Decoram tortul dupa imaginatie cu crema ganache si decoruri din ciocolata.

                                                 TORT CU CREMA DE CASTANE


Blat:6 oua,100 gr nuci macinate,60 gr faina,150 gr zahar,1 lingura rom 1 praf de copt.
Crema:400 gr piure de castane,200 gr margarina ,50 ml rom.
Decor:400 ml frisca lichida,decoruri din ciocolata.
Blat:Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si se bate pana se topeste,adaugam galbenusurile.Se incorporeaza nucile,romul,praful de copt si faina,amestecand usor.Coacem la foc mediu,in forma rotunda.
Dupa racire se taie pe 2 locuri,obtinanad 3 foi.
Crema: Margarina batuta spuma se amesteca cu piureul de castane si romul.
Cu aceasta crema umplem tortul.
Se imbraca si se decoreaza tortul cu frisca batuta. 



                                                         TORT CU FRISCA "2012"


Ingrediente:
Blat:
5 oua,
5 linguri apa,
5 linguri ulei,5 linguri zahar,
12 linguri faina,
coaja de la o portocala,
1 praf de copt
 Crema:400 ml lapte,1 plic budinca de vanile 100 gr zahar,200 ml frisca
Decor: 400  ml frisca
Mod de preparare:
Albusurile se separa,adaugam apa in ele si coaja de la portocala.Le lasam 5 min sa stea asa ca sa iasa culore din coaja.Apoi le batem bine,adaugam zaharul.Cand acesta este topit adaugam pe rand cate un galbenus si cate o lingura de ulei.
Incorporam amestecan usor  faina si praful de copt.Coacem blatul 40 min la foc mic in forma rotunda.
Cand este rece se taie pe doua locuri.
Crema: Praful de budinca si zaharul se amesteca cu laptele si se fierbe.Lasam la racit si apoi mixam crema impreuna cu frisca pana obtinem o crema spumoasa.
Insiropam blatul cu sirop din apa zahar si esenta de vanilie si portocala.Umplem tortul cu crema.
Decoram cu frisca batuta.
Deasupra cu putin colorant albastru am desenat cerul si cu verde cativa braduti ca doar e vreme de iarna.


                                                  TORT "2012-Revelion"




Ingrediente:
Blat:
6 oua, 6 linguri de apa, 6 linguri de zahar, 2 linguri de cacao, 10 linguri de faina, 1 praf de copt, 1 praf de sare.
Crema:
500 ml frisca lichida, 500 gr ciocolata menaj

Decor:
300 gr ciocolata menaj si 100 frisca

Mod de lucru:
Blat:
separam ouale, batem albusurile impreuna cu apa, adaugam zaharul, si apoi galbenusurile. Batem pana se obtine o spuma tare si s-a topit zaharul.
Amestecam apoi usor faina, cacaoa si praful de copt. 
Coacem blatul in forma rotunda tapetata cu hartie de copt 40 min.
scoatem apoi din forma si lasam sa se raceasca.
Crema:
Punem frisca si ciocolata intr-o cratita la foc pana se topeste ciocolata fara a fierbe frisca.
Dam crema la rece. Dupa ce s-a racit o mixam pana devine o crema spumoasa.

Tortul se taie pe doua locuri si insiropam fiecare foaie de blat cu sirop din apa,zahar si esenta de rom.
Umplem tortul,il lasam la rece 2-3 ore.
Pentru decor topim ciocolata,turnam deasupra un strat uniform.
Pentru partea laterala folosim folie de  ambalat de aceea cu buline pline cu aer.
Trasam cu un marker dimensiunile necesare.Turnam si nivelam un strat uniform de ciocolata pe care il lasam doar 2-3 min sa se intaresca foarte putin la suprafata,cat sa nu curga.Cu multa atentie se lipeste apoi de tort de jur imprejur.Lasam cam 20 min asa si apoi desprindem incet folia.
Am desenat cu putina frisca alba  un mic peisaj de iarna.



Comentarii

  1. Sunt superbe!!!!! La multi ani im noul an!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani! Multumesc ca m-ai anuntat de reteta furata. Am reclamat, sper sa se ia masuri. Un an nou cu bucurii si realizari. Pup!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

Postări populare