Tarta cu spanac si feta
Ingrediente:
Pentru aluat:
-250 g faina
-100 g unt rece
-1 galbenus de ou
-sare
-2 linguri apa rece (cu gheata daca se poate)
Umplutura:
- 700-800 gr spanac proaspat
-250 g branza feta
-3 fire de ceapa verde
-optional usturoi
-3 oua
-100 g cascaval
-sare
-ulei
Mod de preparare:
Se amesteca untul taiat cubulete cu faina, sarea, galbenusul de ou si se adauga in final apa rece. Bila de aluat se inveleste in folie si se pune in frigider pentru 1 ora.
Spanacul se fierbe in apa cu sare si se scurge. Dupa ce s-a scurs bine, se toaca.
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei . Se adauga spanacul tocat, sare, branza feta si un ou batut.
Se intinde aluatul . Se pune in forma de tarta.
Se toarna toata compozitia de spanac. Deasupra se toarna cele 2 oua batute si se rade cascaval.
Se coace in cuptorul preincalzit, la foc mic 45 minute, pana se rumeneste. Este deosebit de buna la gust.
Pentru aluat:
-250 g faina
-100 g unt rece
-1 galbenus de ou
-sare
-2 linguri apa rece (cu gheata daca se poate)
Umplutura:
- 700-800 gr spanac proaspat
-250 g branza feta
-3 fire de ceapa verde
-optional usturoi
-3 oua
-100 g cascaval
-sare
-ulei
Mod de preparare:
Se amesteca untul taiat cubulete cu faina, sarea, galbenusul de ou si se adauga in final apa rece. Bila de aluat se inveleste in folie si se pune in frigider pentru 1 ora.
Spanacul se fierbe in apa cu sare si se scurge. Dupa ce s-a scurs bine, se toaca.
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei . Se adauga spanacul tocat, sare, branza feta si un ou batut.
Se intinde aluatul . Se pune in forma de tarta.
Se toarna toata compozitia de spanac. Deasupra se toarna cele 2 oua batute si se rade cascaval.
Se coace in cuptorul preincalzit, la foc mic 45 minute, pana se rumeneste. Este deosebit de buna la gust.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu