Prajitura de ciocolata si bilute de cocos
Aceasta reteta am vazut-o la EDITH FRANCU si mi-a placut tare mult.
Multumesc EDITH!
Ingrediente:
Pentru bilute:250 gr branza dulce,50 gr nuca de cocos,50 gr zahar,2 galbenusuri.
Pentru blat:
4 oua,60 gr zahar,50 gr ciocolata topita,2 linguri de faina,2 linguri amidon,3 linguri cacao,1 praf de copt
Glazura:100 gr ciocolata,100 ml lapte,50 gr zahar,50 gr unt
Bilute:Toate ingredientele se amesteca bine si vom forma bile de marimea unei nuci mai mari si le vom aseza in forma tapetata cu hartie de copt unsa cu unt.
Blat:
Batem albusurile separat.In alt vas amestecam bine galbenusurile cu zaharul pana se fac spuma,adaugam ciocolata topita,apoi albusurile se incorporeaza si ele.Adaugam apoi si ingredientele uscate:faina,cacaua,praful de copt si amidonul amestecand usor.
Turnam compozitia in forma peste bilute.
Vom da la cuptor la foc mediu cam 25-30 min.
Glazuram cu ciocolata si daca dorim ornam.
Este o prajitura foarte buna,bogata in ciocolata si cu un aspect deosebit cand este feliata.
Ma bucur ca ai incercat si prajitura asta! Tare frumoasa ti-a iesit :)
RăspundețiȘtergere