Figurine de turta dulce glazurate
Nu sunt sarbatori de iarna fara parfum de scortisoara ce se simte din bucatarie.Asa ca nu pot fi sarbatori de iarna fara turta dulce.
Turta dulce pregatita acum este doar sub forma de diverse figurine glazurate .
Ingrediente:
1 kg de faina
300 gr zahar pudra
250 gr miere
300 gr unt sau margarina
3 oua
2 lingurite bicarbonat de sodiu
1 lingurita cacao
1 lingurita nucsoara macinata
2 lingurite scortisoara
1 lingurita ghimbir
Cantitatile de arome(condimente) sunt optionale.
Royal icing:
2 albusuri
350 gr zahar pudra
2 linguri amidon
1-2 linguri zeama de lamaie
1 lingurita esenta de lamaie
Mod de preparare:
Aluatul meu a stat la rece 5 zile.Cu cat sta mai mult la
figider cu atat va deveni un aluat mai fin.Perioada optima
este de 5 zile.
Se intinde foiaie de 5-6 mm si apoi se decupeaza figurinele .
Se decoreaza apoi cu royal icing .
Pentru pasta royal icing trebuie sa batem foarte bine
albusurile,adaugam zaharul pudra trecut prin sita,apoi
amidonul,zeama si esenta de lamaie.(esenta nu este
obligatoriu,mie imi place).
La final dupa ce am mixat foarte bine,trebuie sa obtinem o
pasta alba,lucioasa si atat de consistenta incat sa curga
destul de greu de pe lingura.Decoram turta dulce dupa
imaginatie cu pasta alba sau o putem colora dupa preferinta
dar cu un colorant gel sau pudra.Eu am mai folosit la decor
si cateva bombonele colorate.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu