Salata"Poienita cu ciuperci"
Ingrediente:
500 gr ciuperci
80 ml otet
120 ml ulei
3 frunze dafin
1 lingurita piper boabe
3 catei de usturoi
1 lingurita sare
500 gr carne pui
2 fire ceapa verde
1 leg patrunjel
1/2 kg cartofi
300 gr mazare
4 oua
100gr cascaval
2 linguri smantana,
5 morcovi
Mod de preparare
Se marineaza ciupercile cu 3 catei de usturoi pisati, 80 ml otet 120 ml ulei, sare, 10 boabe de mustar 3 frunze dafin, impreuna cu ciupercile se pun intr-o cratita se lasa sa dea in clocot,se lasa inca 5 minute la fiert( dar puteti folosi ciuperci din conserva)
Se pune folie intr-o forma si se aseaza ciupercile una langa alta, invers.
Legumele, carnea de pui si ouale se fierb.
Se dau pe razatoare legumele si ouale se pun separat.
Peste ciuperci se aseaza ceapa verde si patrunjelul tocate, apoi cartofii taiati felii , deasupra se aseaza mazarea, pe care o presam putin peste cartofi.
Peste radeti cascavalul si turnati smantana.
Urmeaza carnea de pui tocata care si amestecata cu ouale fierte si rase.
Ultimul strat e cel de morcovi se acopera se lasa la rece.
Se rastoarna cu grija.
Am repetat anul acesta (aprilie 2014-de Paste) ,am inversat putin si ordinea ingredientelor aranjate in staruri. Am adaugat maioneza cu putina smanatan in fiecare compozitie.Am impartit amestecul de cartofi in 2 parti si am pus ultimul primul si ultimul strat .La mijloc am pus un start de carne amestecat cu ou si apoi morcov.Intre ele am aranjat jumatati de oua de prepelita fierte. De asemeni am renuntat la cascaval de acesta data.
De cand tot spun c-o incerc... Arata minunat!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place tare mult,trebuie sa o mai fac,poate mai schimb din compozitie ceva,sa vad.Multumesc tare mult ca tu scrii pe blogul meu.
Ștergere