Prajitura cu visine si crema de vanilie
Ingrediente:
Blat:
-12 linguri cu zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-4 oua
-9 linguri ulei
- 10 linguri lapte cald
-15 linguri de faina
-1 pliculet praf copt
- aprox 700 gr visine fara samburi:
Crema:
-100ml lapte
-1 lingura amidon
-2 esente de vanilie
-150g zahar pudra
-200g margarina rama
Glazura:
-1 budinca de vanilie,500 ml suc de visine
Mod de preparare:
Se freaca ouale intregi impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul, apoi cate o lingura de lapte, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt,adaugam si visinele
Se toarna compozitia in tavat hartie de copt,se da cuptor la foc mic 40 min.
Crema:
Se fierbe laptele cu amidonul pana se ingroasa.Cand este rece se adauga in margarina frecata spuma cu zaharul si esentele de vanilie.Acesta crema se pune peste prajitura rece.
Glazura: budinca se fierbe in in sirop si se toarna peste crema.Se lasa la rece 2-3 ore dupa care se portioneaza.
Blat:
-12 linguri cu zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-4 oua
-9 linguri ulei
- 10 linguri lapte cald
-15 linguri de faina
-1 pliculet praf copt
- aprox 700 gr visine fara samburi:
Crema:
-100ml lapte
-1 lingura amidon
-2 esente de vanilie
-150g zahar pudra
-200g margarina rama
Glazura:
-1 budinca de vanilie,500 ml suc de visine
Mod de preparare:
Se freaca ouale intregi impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul, apoi cate o lingura de lapte, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt,adaugam si visinele
Se toarna compozitia in tavat hartie de copt,se da cuptor la foc mic 40 min.
Crema:
Se fierbe laptele cu amidonul pana se ingroasa.Cand este rece se adauga in margarina frecata spuma cu zaharul si esentele de vanilie.Acesta crema se pune peste prajitura rece.
Glazura: budinca se fierbe in in sirop si se toarna peste crema.Se lasa la rece 2-3 ore dupa care se portioneaza.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu