Amandine
Blat:15 oua,15 linguri zahar,11 linguri faina,4 linguri cacao,zahar vanilat.
Crema:500 gr ciocolata,500ml frisca lichida,esenta rom
Sirop:300 gr zahar,300 ml apa,2 linguri cacao,esenta de rom
Fondant:1kg zahar,500 ml apa,100 gr miere,4 linguri cacao
Mod de preparare:
Blat
Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat spuma albusurile cu 10 linguri de zahar iar galbenusurile cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilat.Se unesc cele doua compozitii amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei linguriSe adauga faina amestecata cu cacao si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza toata cantitatea.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt se pune compozitia si se coace la foc potrivit.
Facem testul cu scobitoarea.
Crema: Ciocolata rupta in bucati se pune in frisca lichida si se pune pe foc amestecand in continuu pana se topeste ciocolata.Lasam la rece cateva ore.Se mixeaza pana devine spumoasa.
Fondantul:
Fierbem apa cu zaharul,pana se leaga,umezind peretii certitei cu o pensula cu apa pentru a nu se zaharisi pe margine.Cand este legat siropul punem mierea.Adaugam cacaua si amestecam.
Dupa ce blatul s-a racit bine l-am taiat in doua am asezat prima foaie in tava am insiropat-o cu siropul fiert si racit dupa care am pus un strat de crema Punem a doua foaie insiropata si lasam la rece cateva ore.
Portionam prajitura in patrate si deasupra turnam fondantul cald.Decoram apoi cum dorim,cu crema sau ciocolata alba.
Tare mult imi plac amandinele, ti-au iesit frumos!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Alexandrina!
ȘtergereSunt preferatele fiicei mele