Prajitura cu visine
Ingrediente blat cacao:
6 oua,6 linguri ulei,6 linguri apa,1 praf de copt,6 linguri zahar,2 linguri cacao,10 linguri faina.
Albusurile si apa se bat bine impreuna,se adauga zaharul,apoi cate o lingura de ulei si cate un galbenus pe rand.Cu o lingura amestecam faina si praful de cacao,praful de copt compozitia se coace in tava tapetata cu hartie de copt,se coace la foc mediu.
Pentru acesta prajitura avem nevoie de 2 blaturi cu cacao.
Ingrediente blat galben:7 oua,7 linguri apa,7 linguri ulei,7 linguri de zahar,1 lingurita sofran,14 linguri faina.
Albusurile impreuna cu apa se bat bine,adaugam zaharul si apoi cate un galbenus pe rand alternativ cu o lingura de ulei,adaugam sofranul si apoi amestecam faina usor pentru nu a se lasa compozitia.
Crema:1 l lapte,3 plicuri budinca de vanilie,10 linguri de zahar,300 ml frisca lichida, 300 gr visine.
Fierbem budinca si apoi o lasam la rece,O mixam cu frisca lichida pana devine spumoasa.Adaugam visinele in crema si umplem prajitura cu aceasta crema.
Punem pe platou un blat de cacao,un strat de crema blatul galben,alt strat de crema si ultimul blat de cacao.
Lasam prajitura la rece o ora. Deasupra turnam o glazura din ciocolata topita cu putina frisca lichida.
6 oua,6 linguri ulei,6 linguri apa,1 praf de copt,6 linguri zahar,2 linguri cacao,10 linguri faina.
Albusurile si apa se bat bine impreuna,se adauga zaharul,apoi cate o lingura de ulei si cate un galbenus pe rand.Cu o lingura amestecam faina si praful de cacao,praful de copt compozitia se coace in tava tapetata cu hartie de copt,se coace la foc mediu.
Pentru acesta prajitura avem nevoie de 2 blaturi cu cacao.
Ingrediente blat galben:7 oua,7 linguri apa,7 linguri ulei,7 linguri de zahar,1 lingurita sofran,14 linguri faina.
Albusurile impreuna cu apa se bat bine,adaugam zaharul si apoi cate un galbenus pe rand alternativ cu o lingura de ulei,adaugam sofranul si apoi amestecam faina usor pentru nu a se lasa compozitia.
Fierbem budinca si apoi o lasam la rece,O mixam cu frisca lichida pana devine spumoasa.Adaugam visinele in crema si umplem prajitura cu aceasta crema.
Punem pe platou un blat de cacao,un strat de crema blatul galben,alt strat de crema si ultimul blat de cacao.
Lasam prajitura la rece o ora. Deasupra turnam o glazura din ciocolata topita cu putina frisca lichida.
Aiiii, ce bine arata,O minunatie de prajitura!
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereAm dus la servici,colega mea a mancat 2 portii...deci chiar e buna...
RăspundețiȘtergere