Ciorba de fasole colorata cu ciolan
Ingrediente:
Ciolan afumat
1kg fasole uscata colorata
morcov,pastarnac,ceapa,patrunjel verde
2 linguri faina,
2-3 linguri pasta de tomate
ulei
Fasolea se fierbe cateva minute si apoi se scurge apa in care a fiert(in acest fel nu mai baloneaza si se mai pierde din culoarea maronie) si se pune in alta apa calda in care vom pune si ciolanul si morcovul si pastarnacul taiate bucatele mai mici(cuburi sau bastonase).
Cand fasolea a fiert,adaugam sare cat mai e necesar,deoarece carnea e sarata.
Separat facem un rantas:o ceapa tocata marunt se caleste in ulei,se adauga 2 linguri de faina si pasta de rosii,se amesteca bine si apoi se stinge cu apa rece.
Rantasul astfel obtinut il turnam peste ciorba si mai lasam sa dea cateva clocote.
Punem patrunjelul tocat si servim (cu smantana cine doreste si poate cu ardei iute)
Ciolan afumat
1kg fasole uscata colorata
morcov,pastarnac,ceapa,patrunjel verde
2 linguri faina,
2-3 linguri pasta de tomate
ulei
Fasolea se fierbe cateva minute si apoi se scurge apa in care a fiert(in acest fel nu mai baloneaza si se mai pierde din culoarea maronie) si se pune in alta apa calda in care vom pune si ciolanul si morcovul si pastarnacul taiate bucatele mai mici(cuburi sau bastonase).
Cand fasolea a fiert,adaugam sare cat mai e necesar,deoarece carnea e sarata.
Separat facem un rantas:o ceapa tocata marunt se caleste in ulei,se adauga 2 linguri de faina si pasta de rosii,se amesteca bine si apoi se stinge cu apa rece.
Rantasul astfel obtinut il turnam peste ciorba si mai lasam sa dea cateva clocote.
Punem patrunjelul tocat si servim (cu smantana cine doreste si poate cu ardei iute)
da, chiar aveam nevoie de o idee pt maine.Deseara ciolanul va deveni vedeta si la noi alaturi de fasolea colorata,multumesc pt ajutor !
RăspundețiȘtergere