Prajitura cu jeleu de visine
Blat:
6 albusuri,6 linguri de zahar se bat bine,adaugam un praf de copt cu sofran,6 linguri de ulei.
Incorporam usor 8 linguri de faina si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,deasupra asezam jumatati de visine si dam la cuptor 30 min la foc mediu.
Crema: 6 galbenusuri se amesteca cu 300 gr zahar, pe baie de abur pana devin spumoase .
Amestecam apoi compozitia cu 250 gr margarina pentru creme si intindem stratul de crema peste blatul copt si racit.
dam prajitura la frigider.In acest timp visinele le punem la foc mic impreuna cu 200 gr zahar.Siropul obtinut se amesteca cu 20 gr gelatina dizolvata in putina apa rece.
In tava in care am copt prajitura punem folie alimentara si turnam jeleul.de asemeni punem si visinele .Lasam sa se racesca si sa se coaguleze bine.punem jeleul peste prajitura si cu ajutorul uscatorului de parincalzim putin folia sa o putem desprinde usor de pe jeleu.
Portionam si servim.
6 albusuri,6 linguri de zahar se bat bine,adaugam un praf de copt cu sofran,6 linguri de ulei.
Incorporam usor 8 linguri de faina si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,deasupra asezam jumatati de visine si dam la cuptor 30 min la foc mediu.
Crema: 6 galbenusuri se amesteca cu 300 gr zahar, pe baie de abur pana devin spumoase .
Amestecam apoi compozitia cu 250 gr margarina pentru creme si intindem stratul de crema peste blatul copt si racit.
dam prajitura la frigider.In acest timp visinele le punem la foc mic impreuna cu 200 gr zahar.Siropul obtinut se amesteca cu 20 gr gelatina dizolvata in putina apa rece.
In tava in care am copt prajitura punem folie alimentara si turnam jeleul.de asemeni punem si visinele .Lasam sa se racesca si sa se coaguleze bine.punem jeleul peste prajitura si cu ajutorul uscatorului de parincalzim putin folia sa o putem desprinde usor de pe jeleu.
Portionam si servim.
O reteta minunata !
RăspundețiȘtergereAm să încerc să fac şi eu
RăspundețiȘtergere