Tort cu crema de iaurt si fructe
Ingrediente:
Blat:(coacem 2 blaturi indentice)
6 oua
6 linguri apa
6 linguri zahar
1 lingura cacao
11 linguri faina
1 praf de copt
Crema:
1 kg iaurt natural
500 ml frisca
300 gr zahar pudra
1 compot de caise
1 compot de ananas
15 gr gelatina
Decor:
400 ml frisca
100 gr crema ganache
200 gr unt
200 gr zahar pudra
bombonele argintii
colorant rosu si verde
Mod de preparare:
Fiecare blat se face din cantitatile indicate si se coace in tava de 30/40 cm.
Albusurile impreuna cu apa se bat spuma.Adaugam zaharul si apoi galbenusurile.Incorporam faina,cacaua si praful de copt.Coacem blatul in tava dreptunghiulara 30-35 min.
Crema:
Fructele din compot se scurg si apoi se taie cuburi. Zaharul pudra se amesteca in iaurt.Gelatina se hidrateaza si se topeste iar apoi o adaugam in iaurt.Incorporam frisca batuta si apoi fructele.
In jurul unei foi de blat se fixeaza o forma detasabila .Insiropam blatul cu zeama de compot.Punem crema si peste aceasta asezam al doilea blat pe care il insiropam. Acoperim tortul cu folie alimentara si il dam la rece 2-3 ore.
Acoperim tortul cu frisca dupa care trecem la decor.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu