Oua umplute -colorate in turmenic
Ideea de a face puisori galbeni din ou am luat-o de la Deliciosul de Vaslui
Ingrediente:
12 oua fierte
300 gr pate de ficat de pui
200 gr unt
1 lingura mustar
3 linguri turmenic
1 l apa fiarta
boabe de piper pentru ochi
morcov pentru cioc
frunze de ceapa verde si ridichi pentru decor
Mod de preparare:
In apa fiarta adaugam turmenicul .In apa adaugam ouale si le lasam aprox.30 min pana cand capata o culoare galbuie.
Scoatem ouale din apa cu turmenic si le limpezim in apa rece dupa care le stergem usor . Cu in cutit cu varful foarte ascutit taiem in zig-zag in partea ascutita a oului.Scoatem cu mare grija capacelul si apoi galbenusul.
Pateul de pui se amesteca bine cu untul moale si mustarul. Galbenusurile trecute prin sita se adauga in compozitia de pateu si unt. Cu aceasta compozitie umplem ouale,asezam capacelele si cu boabele de piper face ochisorii iar din mici triunghiuri de morcov facem cioculetele.Restul de pasta o punem pe platou.Asezam puisorii si decoram cu frunze de ceapa si ridichi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu