Rondele de crap cu timbale de cartofi
Ingrediente:
rondele de crap
sare si piper
5-6 linguri faina alba
ulei pentru prajit pestele
Pentru timbale:
5 cartofi
100 ml smantana
4-5 linguri cascaval ras
50 gr bacon
30 gr unt
2 oua
sare si piper
Sos de usturoi:
4-5 catei de usturoi
sare
3-4 linguri ulei
2-3 linguri smantana
Mod de preparare:
Pestele se sareaza si se pipareaza.
Incingem uleiul intr-o tigaie.Trecem fiecare bucata de peste prin faina si apoi in tigaie la prajit.
Pentru a prepara timbalele vom fierbe 3 dintre cartofi in apa cu sare.Cand acestia sunt fierti ii pasam si-i lasam sa se raceasca. Baconul taiat cubulete,cascavalul ras,smantana,ouale se amesteca cu cartofii raciti.Asezonam cu sare si piper dupa gust.
Cei doi cartofi ramasi se curata de coaja si se taie in felii foarte subtiri.Se oparesc in apa clocotita timp de un minut.Se scot si se scurg cu grija. Se ung cu unt forme individuale de briose.Se imbraca interiorul cu rondele de cartofi.Se umplu cu amestecul de cartof si bacon si se coc 30 min la 180 grade.
Sosul de usturoi se prepara din usturoiul pisat si amestecat cu putina sare,ulei pana obtinem o maioneza si apoi adaugam smantana.
Rasturnam timbalele pe farfurie alaturi de pestele prajit si sosul de usturoi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu