Cornulete cu untura
Reteta aceasta am vazut-o la Violeta Postolache ,amstiut ca tot ce pregateste ea e foarte bun,asa ca am facut si eu aceste cornulete.
Ingrediente:
500 gr untura
1 kg de faina
10 linguri de apa
100 gr zahar
5 linguri de otet
rahat pentru umplutura
dulceata pentru umplutura
zahar pudara pentru pudrat cornuletele
Mod de preparare:
Faina se amesteca cu untura.Adaugam apa,zaharul si otetul si framantam aluatul pana la omogenizare,nu mai mult.
Impachetam apoi aluatul in folie de plastic si-l dam la rece.Ideal ar fi sa-l lasam 24 de ore.
Se scoate apoi,se portioneaza in asa fel ca din fiecare bila de aluat sa ne iasa o foaie rotunda de marimea unei farfurii intinse. Se taie aluatul in triunghiuri,se adauga umplutura si se ruleaza spre varful triunghiului.Coacem cornuletele la 200-220 grade.Cand sunt reci se pudreaza cu zahar.
Draga Vero, arata minunat cornulete tale!Ma bucur tare mult ca le-ai incercat si iti multumesc pentru aprecieri! Pupici!
RăspundețiȘtergere