Tort cu dovleac
Ingrediente:
Blat:
4 oua
160 gr faine
300 gr piure de dovleac copt
160 gr zahar
1 lingura zahar vanilinat
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita praf de copt
Crema:
400 gr branza de vaci
400 ml frisca
1 lingura zahar vanilinat
coaja rasa de la o lamaie
Mai avem nevoie de 1 borcan dulceata de nuci verzi.
Glazura:
175 ml apa
150 ml frisca
220 gr zahar
60 gr cacao
20 gr gelatina
Mod de preparare:
Blat:
Galbenusurile se freaca spumaipreuna cu jumatate din cantitatea de zahar,se adauga piureul de dovleac,zaharul vanilinat,scortisoara si faina impreuna cu praful de copt.
Albusurile se bat spauma la care se adauga restul de zahar.
Incorporam amestecand usor albusurile in compozitia cu dovleac.
Turnam compozitia intr-o forma de copt .Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica cand este copt.
Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca.
Crema:
Branza se mixeaza bine impreuna cu frisca,zaharul vanilinat si coaja de lamaie.
Taiem blatul in jumatate,intindem dulceata de nuci verzi uniform peste blat.Asezam un cerc detasabil in jurul blatului.Punem jumatate din crema,asezam a doua foaie de blat si apoi restul de crema.Dam la rece pana cand pregatim glazura.
Glazura:
Apa,frisca,zaharu si cacaua se pun pe foc pana se topeste zaharul.Lasam sa se racoreasca si apoi adaugam gelatina hidratata si topita.Strecuram glazura si o turnam peste tort.Dam la rece cel putin 4-5 ore.
La final am inlaturat cercul si am decorat tortul cu putina frisca colorata in portocaliu.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu