Chec in trei culori
Ingrediente:
Pentru partea alba:
6 albusuri
3 linguri de ulei
6 linguri de faina
3 linguri de zahar
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru dunga neagra(de cacao)
5 linguri de cacao
Pentru partea colorata
6 galbenusuri
3 linguri ulei
3 linguri faina
3 linguri zahar
2 linguri decor multicolor
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de lamaie
Glazura:
150 gr ciocolata alba
75 ml lapte
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma,adaugam zaharul si apoi uleiul si mixam bine.Incorporam faina si praful de copt si esenta.
Turnam compozitia in forma unsa cu unt si tapetata cu faina.
Peste aceasta compozitie presaram (prin sita un strat uniform si care sa acopere bine toata suprafata) cacaua.
Galbenusurile se mixeaza bine impreuna cu zaharul,adaugam uleiul si esenta,apoi incorporam faina si praful de copt.Decorul se adauga la final si se amesteca.Turnam compozitia peste restul in forma si dam la copt 45 min la foc mic.
Cand s-a copt,scoatem checul din forma si-l lasam sa se raceasca.
Ciocolata se pune la topit in laptele fierbine.Lasam sa se racoreasca si apoi turnam peste chec.
Foarte frumos!
RăspundețiȘtergere