Tort cu nuca
Ingrediente:
Blat:
10 oua
10 linguri zahar
10 linguri apa
200 gr nuca
15 linguri faina
1 lingura praf de copt
Crema:
500 gr ciocolata
500 ml frisca
Decor:
150 ml frisca
Mod de preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa.Adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare.Adaugam apoi si galbenusurile.Incorporam apoi amestecand usor ,nuca si faina impreuna cu praful de copt.
Compozitia se pune intr-o forma rotunda si se coace 60 min la foc mic.Cand s-a copt,scoatem din forma si lasam blatul sa se raceasca.Inainte de a fi umplut taiem blatul pe doua locuri.
Crema:Frisca se pune pe foc,adaugam ciocolata maruntita si amestecam continuu pana cand este topita toata ciocolata.Lasam crema la frigider 6-7 ore cel putin.Mixam apoi crema pana devine spumoasa.
Blatul se insiropeaza cu sirop aromat cu esenta de rom.
Am decorata deasupra cu frisca batuta si pe laterale cu crema de ciocolata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu