Stelute fragede cu ciuperci
Ingrediente:
800 gr aluat foietaj
280 gr ciuperci ( 1 conserva)
50 gr unt
1/2 ceapa tocata
2 oua
100 gr cascaval afumat
Mod de preparare:
Punem untul sa se topeasca intr-o tigaie.Adaugam ceapa tocata foarte marunt si cand s-a inmuiat bine adaugam si ciupercile care au fost bine scurse de seama si taiate foarte marunt.Le lasam cateva min la calit.
Punem intr-un bol cascavalul ras,un ou si amestecam cu compozitia calda-fierbinte chiar, de ciuperci.Lasam sa se raceasca foarte bine.
Alautul de foietaj decongelat il vom mai intide putin pentru a mai subtire foaia.Decupam apoi stelute cu ajutorul formei.(Forma stelutei ar trebui sa fie destul de marisoara,cam 6-8 cmm cel putin)
Aranjam pe hartia de copt in tava steutele cu mica distanta intre ele.In mijlocul fiecarei stelute punem o lingurita din compozitia de ciuperci si fixam in pozitie identica o alta steluta deasupra presand foarte usor varfurile.
Ungem stelutele deasupra cu galbenus batut
Dam la cuptor pentru 12-15 min( pana se rumenesc frumos deasupra)
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu