Rulada de pui cu carne tocata de porc si masline verzi







 Rulada aceasta este deosebita,poate fi servita ca un aperitv la o masa festiva,sau chiar la cina langa o salata cu multe verdeturi.

 Ingrediente:

1/2  piept de pui
500 gr carne tocata de porc
150 gr masline verzi umplute cu ardei
sare,piper,boia,
2 catei de usturoi
 patrunjel verde tocat
2 oua

100 gr maioneza
50 gr smantana
50 gr cascaval ras
5 gr gelatina topita

 Mod de preparare:

Pieptul de pui se taie in felii cat mai subtiri psibil,eventual poate fi batut usor cu ciocanul de snitele fara sa strivim carnea.Asezam apoi toate bucatile pe o folie alimentara,una langa alta pentru  forma o baza pe care sa intindem carnea tocata.


Carnea tocata se amesteca cu condimentele,usturoiul pisat,verdeata si ouale.Acest amestec se intinde usor si uniform peste pieptul de pui.Peste carnea tocata asezam maslinele verzi.


Rulam cu ajutorul foliei si apoi transferam rulada pe o folie de aluminiu in care o impachetam apoi pentru a fi data la cuptor pentru cel putin 40 min la foc mediu.

Dupa ce rulada s-a racit intindem deasupra un start uniform din amestecul de maioneza.Dam la rece 30 min si daca mai este necesar mai repetam operatia inca odata .
Dupa cel putin doua ore de stat la frigider putem felia rulada.



Comentarii

  1. Compozitia de maioneza si smantana data peste oricum este intr-un start foarte subtire ,efectiv ca o pelicula care da un aspect lucios ruladei.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

Postări populare