Prajitura cu cacao si visine
Ingrediente:
Blat:
10 oua
10 linguri de apa
10 linguri de ulei
10 linguri de zahar
2 linguri de ccao
20 linguri faina
1 plic praf de copt
Crema:
1 l lapte
3 plicuri budinca de ciocolata
10 linguri de zahar
300 ml frisca
ciocolata rasa si 500 gr visine fara samburi
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa.Adaugam zaharul iar cand acesta s-a topit adaugam uleiul si apoi galbenusurile.Cu o lingura amestecam usor in continuare pana cand incorporam toata cacaua,faina si praful de copt.Blatul se coace in tava dreptunghiulara (40/30) dupa care se rastoarna si se lasa la racit.
Crema:
Laptele cu budinca si zaharul se fierb.Se lasa budinca la racit dupa care se mixeaza bine cu frisca.
Visinele se tin 2-3 ore cu zahar dupa care se fierb 3-4 min in siropul lasat si apoi se scurg.
Blatul se taie pe jumatate.Intindem uniform un strat de crema si visinele,apoi al doilea strat si iar crema.Deasupra radem ciocolata din belsug.Lasam la rece cateva ore.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu