Dulceata de trandafiri
Anul acesta- mai 2017- am facut iar cateva borcanele de dulceata de trandafiri.Cele mai multe dintre ele vor fi daruite .
Dulceata facuta in 2014
O dulceata cu un parfum deosebit.Un deliciu cand avem musafiri pregatim repede cateva clatite pe care punem o lingurita de dulceata si alaturi o cupa de inghetata si vor fi foarte incantati.Dar mai inainte de toate sa vedem cum se face minunatia asata de dulceata.
Ingrediente;
300 gr petale de trandafiri
1 l apa
1 kg zahar
1 lamaie
Mod de preparare:
Petalele trebuie desprinse cu grija.Prindem in palma tot trandafirul si cealata mana vom scoate sepalele verzi ale florii si de asemeni si staminele din interiorul florii.Cu o foarfeca vom taia partea alba a petaleleor.Punem apoi petalele pe o hartie alba pentru a separa mai usor daca a mai ramas ceva.
Petalele se pun intr-un bol si stoarcem lamaia peste.Frecam petalele pana cand isi lasa zeama roz.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu