Sirop de macese
Macesele au , pe suta de grame, de 20 de ori mai multa vitamina C decat lamaile ceea ce le face ideale pentru imunizarea organismului .
In scop medicinal, macesele trebuie recoltate cand sant in parga, cu pulpa inca tare, toamna, dar nu dupa caderea brumei; pentru ca atunci, ele, este adevarat, sunt complet coapte, dar devin moi si pierd o mare parte din vitamina C.
Ingrediente:
500 gr de macese
1 kg de zahar
3 l apa
Macesele se pun in apa si se fierb 15-20 min.Dupa ce au fiert se lasa eventual sa se racoreasca si se sfarama bine,eu le-am sfaramat cu mana.Se mai fierb apoi inca 15 min.
Lasam sa se racoreasca cat sa putem lucra cu ele.
Se strecoara bine pentru a scapa de toate semintele,cojile si mai ales de perisorii care nu sunt deloc placuti.
Eu am folosit o bucata mare de tifon impaturita in 4,pentru a fi sigura ca nu scapa nimic.
Dupa ce siropul a ramas curat,am adaugat zaharul si am fiert pana cand a scazut la jumatate din cantitate.
Intre timp se aduna eventuala spuma care se aduna.
Siropul se pastreaza in sticle inchise ermetic si la racoare si intuneric.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu