Friptura de caprioara

Nu ma pricep sa pregatesc carnea de vanat...dar noroc mare cu netul si cu bucataresele pricepute si in acest domeniu.Am gasit la Laura Laurentiu o friptura de caprioara,dintr-o bucata de carne cam la fel ca si a mea.Asa ca am citit cu atentie,am notat si am pregatit si bucata mea de carnita de caprioara.
Ingrediente:
1 pulpa superioara de caprioara
Marinata:
3 cepe taiate pestisori,1 telina mai mica taiata julien,4-5 boabe de ienimbahar3-4 foi de dafin,1 ramura de rozmarin(eu am pus pudra, ca nu am avut verde)1 ramura cimbru,1 lingura boabe de piper,1 lingurita piper macinat,sare ,500 ml vin rosu sec,apa cat sa acopere carnea

Friptura:
100 gr slanina afumata2-3 catei de usturoi,1 ceapa,2 morcovi,1 bucata de telina(o felie mai mare)2 foi de dafin,2 crenguta de cimbru,2 foi de dafin,3-4 linguri de ulei,500 ml apa,sare si piper macinat
Sos: legumele si sosul de la carne,1/2 pahar de vin rosu sec,1 lingura de gem fin de maciese,sare si piper.

Mod de preparare:
Carnea am desfacut-o de pe os si am curatat-o de pieliteAm ales 3 bucati frumoase carne,restul am pastrat pentru o tocanita iar osul l-am folosit la o supa.
Am pus carnea cu amestecul de condimente si legume intr-un vas.Am adaugat vinul si apa si am lasat totul 24 de ore la rece.
 A doua zi am scos carnea,marinata se arunca,am impanat carnea cu fasii de usturoi si slanina afumata.
Morcovul,ceapa si telina taiate le-am pus in tava peste care am asezat apoi si bucatile de carne impanate.Am mai presarat putin piper,de sare nu mai era nevoie.Putin ulei peste carne si o crenguta de cimbru si doua foi de dafin,un pahar mare de apa,am acoperit cu folie de aluminiu si am pus tava in cuptor ceva mai bine de 2 ore.
Cand carnea a fost facuta,am scos legumele din tava,am adaugat o lingura de gem de maciese si am pasat cu blenderul.Am adaugat un pahar de vin si am fiert sosul cateva minute.



Pentru garnitura am fiert niste paste pe care le-am pus alaturi de friptura frageda si gustoasa.
Se mai poate servi si cu galuste,cu cartofi copti sau cu orez,insa eu am preferat pastele.

Comentarii

  1. Cred ca deliciooasa carnea de caprioara, am tot auzit despre ea ca e buna...dar n-am mancat inca!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

Postări populare