Tort de morcovi
Ingrediente:
Blat:
8 oua
500 gr morcov
500 gr faina
2 lingurite scortisoara
300 gr zahar brun
1 praf de copt
500 ml ulei
2 linguri esenta de rom
Crema:
500 gr branza Philadelphia
500 gr Mascarpone
400 ml frisca batuta
1 lingura extract de vanilie
Decor: Morcovi din plastilina de ciocolata alba
Mod de preparare
Se amesteca morcovul ras cu zaharul, se adauga praful de copt,scortisoara si faina
Ouale batute amestecate cu uleiul se pun peste ingredientele solide si se omogenizeaza.
Se pune compozitia in forma de copt (diametrul de 30 cm am folosit eu). Se coace la 180 de grade 50-60 min(facem si testul cu scobitoarea). Blatul este cu aspect umed la final.
Am taiat dupa racirea completa in trei felii.Se umple si imbraca cu crema de branza.
Cele doua feluri de branza se mixeaza impreuna cu frisca lichida si extractul de vanilie.
Ca decor am ales morcovi facuti de mine din plastilina de ciocolata alba.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu