Somon la cuptor cu cartofi copti
Vrem o masa buna, gustoasa, gatita usor ? iata aceasta reteta e ideala.E adevarat ca se gateste usor dar nu foarte repede, e nevoie de timp pentru coptul cartofilor.
Ingrediente:
2 felii de somon
2 cartofi mari sau 4 medii
sare
piper
2 portocale
rozmarin
ulei de masline
Mod de preparare:
Cartofii cu coaja se spala foarte bine.Se taie in jumatati si se aseaza intr-o tava.Se stropesc cu ulei de masline apoi presaram sare si rozmarin. Dam la cuptor pentru 50-60 min la 220 gr C.
Intre timp stoarcem peste feliile de somon cele doua portocale, saram si piparam.Lasam la marinat cam o ora. Asezam feliile de peste intr-un vas ceramic sau de sticla in care am pus 1-2 linguri de ulei.
Se da la cuptor la 200 grC Cam 10-12 min.
Se servesc cu sos de usturoi cu smantana.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu