Salau cu orez si naut


Cu acest preparat voi participa la CONCURSUL ANIVERSAR SUNFOOD  organizat de blogul Diva in bucatarie si SunFood care aniverseaza 8 ani de cand este pe piata din Romania cu o gama larga de produse dintre care retete de foarte buna calitate,fara conservanti si E-uri sau aditivi alimentari.



 Aveam o reteta ce salau pe care tot voiam sa o gatesc.Iata ca i-a venit timpul,ca tot aveam si pestele in congelator.Am simplificat putin garnitura de orez pentru a fi potrivita si pentru cine tine post.Mancarea este foarte simpla si se gateste foarte rapid.
Ingrediente:
4 buc salau
sare si piper
ulei pentru prajit

Pasta de naut:
1 conserva de naut SunFood
1-2 tije de telina
2 linguri ulei de masline
100 ml supa de legume
1 catel usturoi

Garnitura de orez:
1 cana orez
1 ceapa
3 cani supa de legume
sare

Mod de preparare:
Pestele curatat de solzi si intestine se fileteaza.Se lasa cu piele.Portionam apoi bucatile de peste(eu le-am taiat in jumatate. Se sareaza si pipareaza si se lasa cateva min dupa care se pune la prajit in tigaia incinsa in putin ulei.Prajim pestele pe partea cu pielea prima data si apoi il intoarcem .

Pasta de naut:
Tijele de telina se toaca marunt si se calesc in ulei de masline.Punem apoi nautul din conserva peste telina in tigaie si mai adaugam si supa de legume.Lasam sa mai fiarba cam 10-15 min.
Adaugam la final si usturoiul tocat foarte marunt.Punem nautul cu telina intr-un vas mai adanc pentru a putea pasa compozitia.Eu am preferat sa nu fie o pasta extrem de fina,de aceea au ramas in pasta si mici bucatele de telina.
Garnitura de orez:
Calim ceapa tocata marunt in putin ulei de masline,adaugam orezul si supa de legume.Fierbem la foc mic pana cand orezul a absorbit aproape tot lichidul.Acoperim vasul si il mai lasam 5 min.Daca este necesar mai adaugam sare in timp ce gatim orezul.

Servim pe farfurie orez alaturi de pasta de naut si bucati de peste prajit.O feliuta de lamaie,cativa stropi de zeama de lamaie peste naut si  peste vor da savoare preparatului.





Comentarii

Postări populare