Somon in crusta aromata la cuptor
Acesta este o alta reteta pe care am vazut-o pe blogul Laurei Laurentiu si care mi-a placut in mod deosebit.
Ingrediente:
4 felii de somon
1 lamaie
5 linguri de pesmet
2 catei de usturoi
rozmarin,patrunjel,menta,
1 lingurita boabe de coriandru
sare si piper
ulei de masline
Sos:
100 gr iaurt
1 galbenus
lamaie
ulei de masline
sare si piper
Garnitura din paste cu sapanac:
1 ou
350 gr faina
65 gr spanac fiert si tocat
1 praf de sare
50 ml apa
Mod de preparare:
Rondelele de somon se sareaza,se pipareaza si se presara rozmari.Stropim cu zeama de lamaie si ulei de masline si se lasa cel putin o ora la frigider.
Coaja de la jumate de lamaie,coriandrul,piperul,patrunjelul,usturoiul de piseaza cu blenderul si amestecul obtinut se amesteca cu pesmetul
Pestele se tavaleste prin amestecul de pesmet si se aseaza in tava.
Se da pestele la cuptor la foc mediu pentru 20 min.
Pregatim sosul:
Amestecul de iaurt,galbenus,zeama de lamaie,ulei de masline,sare si piper se pune la bain-marie si se amesteca continuu pana cand se ingroasa ca o smantana pentru frisca.Se da deoparte.
Pregatim pastele pentru garnitura:
Framantam un alaut din toate ingredientele.
Am intins o foaie pe care apoi am taiat-o cu rola de patiserie in tietei de 0,5 cm.Se lasa apoi pastele rasfirate pe o fata de masa sa se zvante.Pastele se fierb in apa cu sare.
Se soteaza un catel de usturoi in 2 linguri de ulei de masline si se pun pastele fierte.Se servesc ca si garnitura langa somon.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu