Tort sah cu crema de vanilie si ananas











Pentru pregatirea acestui tort am folosit doua blaturi,unul galben si unul de cacao.

Ingrediente:
 Blat galben:
2 oua
100 gr  zahar
100 ml margarina lichida
100 gr faina
1 lingura esenta de vanilie
 sofran
1 lingurita praf de copt

Blat de cacao:
2 oua
100 gr zahar
100 ml margarina lichida
100 gr faina
1 lingura cacao
1 lingura esenta de vanilie
1 lingurita praf de copt

Crema:
400 ml lapte
1 budinca de vanilie
200 ml frisca
4 linguri de zahar

o conserva de ananas
100 gr ciocolata

Mod de preparare:
Blat:
Ouale se freaca impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si devin o crema spumoasa.
Adaugam margarina lichida care se incorporeaza foarte usor.Esenta de vanilie se adauga si ea apoi adaugam faina,praful de sofran si praful de copt. (in cazul blatului negru pune cacaua ).Compozitia am pus-o intr-o forma rotunda de silicon cu diametrul de 20 cm.
Se coace la foc mic.Facem testul cu scobitoarea.

Crema:
Budinca se fierbe impreuna cu laptele si zaharul.se acopera bine cu o folie alimentara si se lasa la rece.Cand acesta este rece se mixeaza bine si apoi se adauga si frisca si se mixeaza pana crema devine foarte spumoasa.
Blaturile reci le taiem pe jumatate pentru a obtine 2 felii apoi fiecare felie se taie in cercuri concentirce de trei dimensiuni diferite.
Conserva de ananas se  scurge de sirop pe care-l vom folosi la insiropat.
 Pentru montarea tortului vom aseza apoi cercurile la loc insa de culori diferite pe aceeasi felie lipite intre ele cu putina crema.



Asezam prima foaie pe platou, insiropam cu putin sirop si intindem un strat de crema peste care asezam bucatele de ananas.
Si tot asa alternand foile.

Pe lateral am imbracat tortul in crema de vanilie si deasupra am pus cioclata topita la care am adaugat un strop de frisca.(decorurile aurii nu sunt comestibile)








Comentarii

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

Postări populare