Tort sah cu crema de vanilie si ananas
Ingrediente:
Blat galben:
2 oua
100 gr zahar
100 ml margarina lichida
100 gr faina
1 lingura esenta de vanilie
sofran
1 lingurita praf de copt
Blat de cacao:
2 oua
100 gr zahar
100 ml margarina lichida
100 gr faina
1 lingura cacao
1 lingura esenta de vanilie
1 lingurita praf de copt
Crema:
400 ml lapte
1 budinca de vanilie
200 ml frisca
4 linguri de zahar
o conserva de ananas
100 gr ciocolata
Mod de preparare:
Blat:
Ouale se freaca impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si devin o crema spumoasa.
Adaugam margarina lichida care se incorporeaza foarte usor.Esenta de vanilie se adauga si ea apoi adaugam faina,praful de sofran si praful de copt. (in cazul blatului negru pune cacaua ).Compozitia am pus-o intr-o forma rotunda de silicon cu diametrul de 20 cm.
Se coace la foc mic.Facem testul cu scobitoarea.
Budinca se fierbe impreuna cu laptele si zaharul.se acopera bine cu o folie alimentara si se lasa la rece.Cand acesta este rece se mixeaza bine si apoi se adauga si frisca si se mixeaza pana crema devine foarte spumoasa.
Blaturile reci le taiem pe jumatate pentru a obtine 2 felii apoi fiecare felie se taie in cercuri concentirce de trei dimensiuni diferite.
Pentru montarea tortului vom aseza apoi cercurile la loc insa de culori diferite pe aceeasi felie lipite intre ele cu putina crema.
Asezam prima foaie pe platou, insiropam cu putin sirop si intindem un strat de crema peste care asezam bucatele de ananas.
Foarte frumos si delicios. Bafta la concurs!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Rocsy! Sper sa placa juriului!
ȘtergereE superb, imi place tare mult! Felicitari si mult succes la concurs!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Violeta! Acum ramane ca sa-l aprecieze si juriul!
Ștergere