Prajitura cu zmeura
Ingrediente:
Aluat crocant: 200 gr faina,1/2 plic praf de copt Dr.Oetker,60 gr zahar ,1 plic zahar vanilinat ,130 gr unt sau margarina.
Aluat oparit:330 ml apa,70 gr unt sau margarina,200 gr faina,1 varf cutit sare,40 gr amidon,5 oua,1/2 lingurita praf de copt Dr.Oetker.
Crema: 3 linguri rase dulceata de zmeura,400 gr zmeura,1 plic de budinca de vanilie,500 ml lapte,40 gr zahar,50 gr zahar pudra,500 gr branza dulce,suc de la 1/2 lamaie,200 ml frisca.
Mod de preparare:
Aluat crocant: se amesteca faina,praful de copt,zaharul si zaharul vanilinat.Se amesteca bine. Cu sucitorul se intinde o foaie care se coace 15 min.
Aluat oparit:Se topeste untul in apa si sare.se da vasul la o parte,se adauga faina si se amesteca cu amidonul si praful de copt.se incorporeaza treptat si ouale.aluatul va fi destul de fluid.
Se imparte aluatul in 3 parti si din fiecare parte se intinde o foaie pe hartie de copt si se coace 15 min.
Unna dintre aceste foi se taie in dreptunghiuri(latura mare cam de 7-8 cm) care apoi se taie in doua pe diagonala.
Crema: se fierbe budinca in lapte,se adauga branza dulce si se lasa la rece. In crema rece se adauga frisca.
Peste foaia crocanta se intinde dulceata peste care se pune o foaie din aluatul oparit,jumatate din crema se intinde in start uniform peste foaie si deasupra se aseaza zmeura.
Deasupra se pune a doua foaie si restul de crema.
Se portioneaza si se decoreaza cu zmeura si triunghiuri din foaia taiata.
Aluat crocant: 200 gr faina,1/2 plic praf de copt Dr.Oetker,60 gr zahar ,1 plic zahar vanilinat ,130 gr unt sau margarina.
Aluat oparit:330 ml apa,70 gr unt sau margarina,200 gr faina,1 varf cutit sare,40 gr amidon,5 oua,1/2 lingurita praf de copt Dr.Oetker.
Crema: 3 linguri rase dulceata de zmeura,400 gr zmeura,1 plic de budinca de vanilie,500 ml lapte,40 gr zahar,50 gr zahar pudra,500 gr branza dulce,suc de la 1/2 lamaie,200 ml frisca.
Mod de preparare:
Aluat crocant: se amesteca faina,praful de copt,zaharul si zaharul vanilinat.Se amesteca bine. Cu sucitorul se intinde o foaie care se coace 15 min.
Aluat oparit:Se topeste untul in apa si sare.se da vasul la o parte,se adauga faina si se amesteca cu amidonul si praful de copt.se incorporeaza treptat si ouale.aluatul va fi destul de fluid.
Se imparte aluatul in 3 parti si din fiecare parte se intinde o foaie pe hartie de copt si se coace 15 min.
Unna dintre aceste foi se taie in dreptunghiuri(latura mare cam de 7-8 cm) care apoi se taie in doua pe diagonala.
Crema: se fierbe budinca in lapte,se adauga branza dulce si se lasa la rece. In crema rece se adauga frisca.
Peste foaia crocanta se intinde dulceata peste care se pune o foaie din aluatul oparit,jumatate din crema se intinde in start uniform peste foaie si deasupra se aseaza zmeura.
Deasupra se pune a doua foaie si restul de crema.
Se portioneaza si se decoreaza cu zmeura si triunghiuri din foaia taiata.
Arata grozav prajiturica!
RăspundețiȘtergereArata super si nu edeloc greu de facut.
RăspundețiȘtergereEste pe cat de simpla pe atat de buna! Multumesc Amalia!
Ștergere