.

luni, 9 aprilie 2018

Lalele si oua-prajiturele cu ciocolata




Ingrediente:
Blat:
4 oua
4 linguri zahar
1 lingura cacao
7 linguri faina
1 lingurita praf de copt

Crema:
100 gr ciocolata Poiana
100 ml frisca
100 gr nuca macinata
50 gr unt

Glazura:
200 gr ciocolata Poiana
50 ml frisca
 creioane colorate cu glazura de zahar de la Dr Oetker
bombonele colorate

Mod de preparare:
 Blat:

Batem albusurile spuma  la care apoi adaugam zaharul si mai apoi galbenusurile.Incorporam faina, praful de copt si cacaua.
 Punem copozitia in forme speciale de copt in forma de lalea si ou. Cand sunt coapte se scot, se lasa sa se raceasca. Inainte de a fi umplute se taie partea bombata pentru a sta frumos pe platou.


Crema:
Ciocolata se pune impreuna cu frisca pe foc pentru cateva minute pentru a se topi ciocolata.Se da deoparte, adaugam untul si nuca macinata.Se lasa crema la rece dupa care se mixeaza.
Taiem lalelele pe jumatate , le umplem cu crema si le montam la loc.
Deasupra glazuram cu ciocolata topita la care adaugam putina frisca.Decoram cu ajutorul creioanelor cu glazura de zahar de la Dr.Oetker.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...