Candy pops -reteta vegana





       Pentru campania #RETETAMEACUCOCOS am pregatit si cateva bombonele vegane,cu seminte,fructe uscate si ulei de cocos .

        Uleiul de cocos  Niavis provine din Sri Lanka,locul unde nucile de cocos sunt nu numai parte din  dieta zilnica,ci sunt si parte din istoria si cultura locala.
Uleiul de cocos este un ulei foarte nutritiv, ce se obtine din continutul nucilor de cocos, ajunse la maturitate.Este ideal si pentru gatit fiind mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte.
Uleiul de cocos Niavis este obtinut prin metode traditionale prin presare la rece. Acesta nu este procesat in niciun fel, astfel încât, dacă constatati mici impuritati, acestea sunt absolut normale, provenind de la nuca de cocos.Uleiul de cocos are numeroase proprietăți nutritive (Vitamina-E, vitamina K și minerale, cum ar fi Fier), este stabil termic, lent în oxidare, rezistent la râncezire, având o durată de valabilitate destul de mare, de până la câțiva ani.

Ingrediente:
150 gr prune uscate
100 gr seminte de floarea soarelui
100 gr merisoare deshidratate
100 gr stafide
200 gr arahide nesarate
100 gr nuci
200 gr cereale de ovaz
100 gr orez expandat
200 gr miere
2 linguri faina de roscove
200 ml apa
180 gr ulei de cocos 

Pentru decor:
bombonele colorate
nuca de cocos
seminte de susan
ciocolata neagra


Mod de preparare: 
Punem in robot fulgii de ovaz,orezul expandat,nuca,alunele,semintele de floarea soarelui pentru a le marunti pe cat posibil iar la final adaugam si pudra de roscove.
In blender punem stafidele,merisoarele,mierea,apa,uleiul de cocos netopit si prunele uscate.Blenduim pana obtinem o pasta. Amestecam cele doua compozitii pana la omogenizare in robor sau cu lingura cum am facut eu.


Modelam bilute din compozitie .Le trecem prin nuca macinata,seminte de susan,ciocolata topita,nuca de cocos sau bombonele colorate pentru decor.
Se pot pastra la frigider mai multe zile,pentru ca ies foarte multe bombonele din aceasta cantitate de ingrediente.




Cu aceasta reteta particip la campania  #RETETAMEACUCOCOS.

Comentarii

Postări populare