Tort cu nuca si fructe de padure
Ingrediente:
Blat
500 ml apa,
500 gr zahar,
500 gr nuca macinata,
10 oua
1 lingura si jumatate cacao,
2 linguri faina,
1 esenta rom,
1 praf de copt.
Crema de vanilie:
2 plicuri budinca de vanilie
800 ml lapte
10 linguri zahar
200 ml frisca
Crema de fructe de padure:
400 gr fructe de padure
200 gr zahar
400 gr frisca
20 gr gelatina
Decor:
300 gr ciocolata
100 ml fisca
capsuni proaspete
Mod de preparare:
Blat:
Intr-o cratita de cel putin 3l se pune zaharul si 50 ml apa pentru a se
carameliza.Cand capata o culoare aurie se adauga si restul de 450 ml
apa.
Se lasa sa fiarba pana se topeste complet zaharul apoi adaugam nuca si mai lasam 4-5 min pe foc.
Punem acesta compozitie la rece.
Intr-un bol amestecam cele 10 galbenusuri cu cacaua si esenta de rom si incorporam amestecul in nuca fiarta si racita intre-timp.
Intr-un bol amestecam cele 10 galbenusuri cu cacaua si esenta de rom si incorporam amestecul in nuca fiarta si racita intre-timp.
Separat batem spuma albusurile si le incorporam in restul compozitiei cu nuca.
Punem totul in forma de copt tapetata cu hartie de copt. Am copt blatul cam 80 min la foc foarte mic.Blatul este forte greu. Blatul rece se taie pe doua locuri si vom avea trei foi.
Crema de vanilie: Praful de budinca se amesteca cu zaharul si laptele si se fierbe.Se lasa la rece dupa care se mixeaza cu frisca lichida.Oprim jumatate din crema pentru ornat ,iar restul de crema il intindem in strat uniform peste prima foaie de blat.
Crema de fructe de padure: Fructele si zaharul se fierb 5 min.Se lasa la rece. Gelatina se hidrateaza in putina apa dupa care se topeste si se adauga peste fructe. Frisca se bate spuma dupa care ase amesteca cu fructele usor pentru a ne ramane fructele cat mai intregi.Intindem si acesta crema dar peste a doua foaie de blat.Deasupra asezam cea de-a treia foaie de blat.
Decoram marginile tortului cu crema de vanilie.Deasupara acoperim tortul cu ciocolata topita si decoram apoi cu capsuni.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu