.

duminică, 10 septembrie 2017

Brownies cu pere in sos de vin






Ingrediente:

Brownies:
200 gr ciocolata amaruie
150 gr unt
3 linguri cacao
200 gr zahar
1/2 lingurita praf de copt
3 oua
100 gr faina

Pere fierte :
5 pere
300 ml vin
150 ml apa
200 gr zahar
1 lingura extract de vanilie

Sos de vin:
500 ml vin in care au fiert perele
25 gr amidon



Mod de preparare:

Brownies:
Ciocolata si untul se pun pe foc si se topesc.Nu se lasa prea mult ,doar sa se lasa sa se topeasca.Cand s-a mai racorit se adauga ouale si se amesteca bine.



Faina,cacaua,zaharul si praful de copt se amesteca intr-un bol.Se adauga si ciocolata topita impreuna cu ouale.
Compozitia se pune intr-o tava de 20/20 si se da la cuptor la 180 grade pentru 25 min.

Perele se curata de cotor si de coaja. Punem perele intr-un vas  si peste ele punem vinul,apa,zaharul si vanilia.Se fierb perele pana se inmoaie.Se scot  cu grija si se lasa sa se scurga.




In lichidul ramas(500 ml) se pune amidonul si se lasa sa fiarba pana se ingroasa .Sosul obtinut este transparent.

In farfuria de servit vom pune sos,o portie de brownies iar deasupra vom aseza o para fiarta.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...